Res med mig genom livet

Istrien – Kroatien

Efter ett mycket långt blogguppehåll är det dags igen. Lite sugen på att skriva lite igen, så nu kör vi!

I slutet av april bar det iväg till Istrien på en mat och vinresa. Istrien är en halvö i Kroatien, som ligger högt upp i Adriatiska havet, inte långt ifrån Venedig.

Vi sov först en natt på hotell på Landvetters flygplats. 06.05 gick planet, så vi tjänade lite tid på att vara på plats, checka in 04.00 och gick sedan tillbaka till hotellet för en god frukost innan vi åkte iväg.

Bara några timmar senare gick vi in för landning på Marco Polo, Venedigs flygplats.

När vi hämtat ut bagaget satte vi oss i den väntande bussen, lämnade Venedig och Alperna bakom oss. Jag sov en (läs vilade) en del av transporten.

Några timmar senare kom vi till Rovinj, en liten stad med ca 14000 invånare, men som mer än fördubblas på sommarhalvåret. Vi skulle faktiskt vidare. Vi skulle inte bo i själva Rovinj utan strax utanför på en ö som heter S:t Adrews, men ingen vet vad det är om man inte säger ”Den röda ön” Naturligtvis åker man båt ut till ön.

En gång i timman kommer och går den lilla båten, som brukar vara helt full med folk både fram och tillbaka.

Redan innan båten lagt till kan man se hur vackert det är på ön.

Tittar man till vänster när man går upp från båten ser man det här. Det är inte hotellet. Ön S:t Andrews namngavs efter ett benedektinerkloster som byggdes på 600-talet. Nu finns där en restaurang, som var stängd när vi var där. Säsongen hade inte börjat.

Visst kan man tänka sig några munkar på promenad här?

Hotellet sett från den andra lilla ön, som man kan gå över till. Man går runt alltihop på ca 1 timma. Dags att packa upp och lära känna omgivningarna innan nya äventyr drar igång. Ingen rast ingen ro!