Res med mig genom livet

Thailändsk Barnens dag

Vi blev inbjudna att närvara vid en skola som firade barnens dag i den lilla Byn Plong Saway, vilket vi genast tackade ja till. Det är en liten by, men det går 204 elever här.

Khun Kim är en av sponsorerna och vi står framför hans stånd och blir fotograferade.

Barn i olika åldrar uppträdde till musik och gjorde det med gott humör, fast alla var inte lika glada att uppträde för så många människor!

Khun Kim och Mabel på sina VIP -platser

Tre stycken små tjejer redo för att gå upp på scenen tillsammans med andra kompisar. Här är det full makeup som gäller.  Ganska stor skillnad mot i Sverige.

Det är lika bra att sitta med ryggen mot spektaklet. Får man inte vara med så kan man ju kolla publiken istället.

Vi fick vara med om allt detta trevliga som VIP-gäster. Vi var de enda ”farangerna” och många ville ta bilder på oss, ofta under glada skratt!

Lilla Serena sitter och väntar på sin tur att visa vad hon har lärt sig. Lite sammanbiten och kanske lite nervös.

Vad är det som händer? Det är ju jättemycket folk här!

Inte så stora, men redan fullfjädrade damer och dansa kunde dom, jag lovar!’

Jag led  med den här lille killen. Han ville absolut inte vara på scenen utan någon annanstans. Ingen hjälpte honom ner, utan han fick stå kvar tills uppträdandet var över.

Efter varje uppträdande gick föräldrar och andra fram till barnen och hängde girlanger om halsen på dom. Några barn fick massor och andra nästan inga alls. Pengar gavs också till en del barn. Man kan tycka vad man vill om det, men det är en helt annan kultur i Thailand och det gäller för oss att respektera den. Vi är bara gäster i ett främmande land.

Efter ”showen” blev det dags att fylla magarna från alla stånd som stod utanför. Allt var sponsrat så det var bara att hämta det vi ville. Självklart bidrog vi också med en lite slant! Pengarna går ju till barnen!

Barnens dag firas  i hela Thailand 9 januari, vilket innebär att vi tjuvstartade, men skolan är stängd på helgen.