Res med mig genom livet

Välkommen lilla Aziz

Igår var det dags för lilla Aziz att komma till  Ban Phe och träffa pappas och mammas släkt och vänner.

Mamma Wiraya och pappa Moo är stolta föräldrar. Till vardags bor den lilla familjen i Bangkok. Vi lärde känna Moo fär åtta år sedan när han var singel och en ung grabb.  Moo betyder för övrigt gris. Man ger ofta sina barn ett smeknamn.  Han heter egentligen Samart Kongthan, men det är bara polisen och banken som kallar honom så.

Den här lilla skönheten är bara lite över en månad gammal, men har så mycket hår att hon redan har varit hos frisören och klippt sig.

Det är inte dumt att ligga på mamma Wirayas axel och spana lite på världen. Jag vet inte om Wiraya är ett smeknamn eller det riktiga namnet.

Pappa Moo fick bära lite på sin dotter, men i Thailand är det oftast kvinnorna som har hand om barnet. I det här fallet, mamma, moster och mormor som för övrigt även har flyttat hem till den lilla familjen i Bangkok på obestämd tid. Ca ett eller två år!

Det är jobbigt bland släkt och vänner, så det är lika bra att ta sig en tupplur.

Barnvagnar existerar nästan inte här. Man bär på bebisen eller finns till hands hela tiden. Det är alltid någon i den lillas närhet. Dag och natt, för barnsängar har man inte heller så Aziz  sover tillsammans med mamma, mormor eller moster på nätterna.

Papporna är lite utmanövrerade kan man tycka, men så är seder och bruk i Thailand.