Res med mig genom livet

Den ungerska pusztan

Vi lämnar skorna i Budapest för att åka på en utflykt!

Jag har i hela mitt liv velat komma till den ungerska pusztan det låter så häftigt. Min pappa tog mig med till alla operetter som gick i Göteborg bl.a Czardasfurstinnan av Kalmàn.

När jag såg att man hade en utflykt till pusztan anmälde jag mig direkt.

Direkt när vi satte oss i bussen fick vi reda på att vi inte alls skulle till pusztan, som låg alldeles för långt bort, utan till en stor ranch där en familj Lazar hade enorma mängder hästar för alla möjliga tillfällen. Vi blev välkomnade med en bit bröd och något att dricka. Inget för bilförare kan jag meddela.

Goda snittar, ungerskt vin och vatten som dryck fick vi innan showen skulle börja!

Familjen är världsmästare i olika sporter bland annat fyrspann. Nu var det annat som gällde. Full fart på hästen medan ryttaren sköt prick.

Rena rama Robin Hood om ni frågar mig!

Oxar är och var viktiga dragdjur på pusztan. Direkt efter uppträdandet släpptes oxarna ut i en enorm hage där dom kunde beta och ha det skönt!

Lite cirkus, men hästarna såg verkligen välskötta ut. Vi fick faktiskt gå in i det stora stallet efteråt. Där fanns många skötare som gjorde rent och tvättade (heter det så?) hästarna.

Överallt är Kejsarinnan Elisabeth, även kallad Sisi, närvarande på något sätt! Hon tillhörde den Habsburgska ätten. Mer om det i ett senare inlägg!

Vi fick även en snabbtur i omgivningarna med häst och vagn! Det var länge sedan jag skumpade fram i en vagn dragen av en häst, men nu var det dags igen.

Det fanns inte bara hästar på ranchen. Storstjärtduvor, jag har inte en aning om vad dom heter, strosade viktigt omkring!

Sist men inte minst den här saken, Ungersk vallhund eller Puli som blev diad av sin små valpar!

Det blev faktiskt riktigt trevligt även om jag inte kom till Pusztan den här gången heller.

Jag bjuder på en eldig Czardas, som avslutning på det här inlägget!