Res med mig genom livet

Kanske lite vilse

Vi åker gärna några gamla rutter och ser om det har hänt något sedan förra säsongen.  Det finns så mycket att utforska i vårt område.

Här har vi åkt förut. Den här lilla konstgjorda sjön är så vacker. Jag hade lovat mig själv att inte ta några bilder här igen. Ni ser ju hur det gick.

Mitt ut i ingenstans ligger det här, kanske övergivna, huset. Jag skulle tro att det är ett förråd eller övernattninghus idag.

Träden i allén gav skugga och lite svalka. Bambun växer hög på vänstersidan av vägen.

Oj, ett plastpåseträd. Finns det?

Plastpåsarna skyddar alla jack-fruits som växer. Inuti den stora frukten finns små gula påsar med en kärna. Man plockar ut kärnan och äter dom gula påsarna. Söta, lite sega och goda tycker jag!

Här gjorde vi ett vägval. Höger eller vänster… Vi  valde höger.

Vi kom ut på Sukhumvit, motsvarande en motorväg. Där går det undan. Vi hade tänkt att svänga av vid någon avtagsväg-. Vilken som helst!

Stopp! Vi svänger in där mannen står och vattnar blommorna. Det blir bra.

Ute på helt okända vägar. Min inre kompass är inte i bästa skick. Jag får alltid lita på min bättre hälft så vi inte kommer helt på avvägar.

Dom här två visste i alla fall var dom var. Ett paraply som skydd mot solen är inte fel.

Hoppsan. En av alla vägar vi valde tog oss ut i träskmarkerna.  Vi kom till vägs ände och fick vända! Vi valde en annan väg och hoppades på bättre tur.

Vi hamnade i en Zebufarm. Om man tittar på marken så ligger det en massa jack-fruits som mat till zebuerna. Zebu är en sorts kor som finns i Sydostasien och är mycket värmetåliga. Dom har ett skägg under hakan och en knöl på nacken som kännetecken.

Vi körde förbi  zebufarmen och kom så småningom ut på en annan väg.  BINGO! Vi kände igen oss efter ett antal mil i ”buschen”.

Skönt att komma hem efter en utflykt som förde oss dit näsan pekade!