Res med mig genom livet

Kiel Tur och Retur

Vi brukar ta en Kielkryss några gånger per år och i onsdags var det dags igen. Kiel är en mysig stad, tillika huvudstad i den Nordtyska delstaten Schleswig Holstein. Kiel blev svårt bombad under andra världskriget, men har rest sig. Kiel har ca 260 000 invånare och ligger längst in i den grävda Kielkanalen.

När vi kom av båten gick vi precis som vanligt till parken som ligger runt de två små sjöarna eller stora dammarna om man så vill. Tidig morron och redan sitter folk och solar.

Efter en stund kom vi till ett av alla ALDI som finns för lite shopping. En arkad med glastak utmed hela huset gillar vi. Man slipper bli våt när det regnar och har skydd mot solen, beroende på väder.

Vackra byggnader kan man hitta lite här och där. Allt bombades inte. Tyvärr vet jag inte hur gammalt just det här huset är, men jag tycker att det är vackert!

Varmt och skönt, men vissa valde skuggan under träden.

Efter en lång promenad och några timmar senare blev det dags för en vätskepåfyllning vid Europaplatz.

Ingen rast, ingen ro. Dags för vidare sightseeing i Kiel. Det här huset kommer för evigt att kallas kuddhuset av mig. Man säljer sängkläder i bottenvåningen. Nu ville man tydligen göra reklam för kuddar. En coolt sätt att göra reklam på.

Dags för lite mat. Vi gick till Löwebrau, en pub-liknande restaurang!

Jag beställde en schnitzel ”für die kleine Hunger”. Dvs till en som inte är så hungrig. Därtill fick vi en stor skål med pommes. Jag åt nog ungefär hälften. Synd att lämna, men man får inte plats med allt.

Dags att gå tillbaka till båten efter en härlig dag i Kiel.

Kielkanalen är ca 10 mil lång, överallt utmed stränderna ser man segelbåtshamnar. Dessutom ett stort antal människor som paddlar kanot.

Stränder finns det gott om och på varje strand står ett antal strandkorgar. Det är små privatägda oaser som man kan sitta i, lägga lite personliga saker i när man åker hem. Man kan naturligtvis låsa och fälla upp sitsen som en liten dörr. Stänga till helt enkelt!

En stund efter vi kommit ur Kielkanalen var det natti, natti. Jag vaknade med ett ryck när jag hörde Godmorgon klockan är halvåtta. Vi klädde oss, gick till frukostmatsalen, fyllde på förråden och gick sedan upp på däck. Några hade druckit kaffe ute på akterdäck.

Början till Göteborg hamninlopp. När man kommer dit känner man sig som hemma!

Vi hade tur med vädret både i Kiel och när vi kom tillbaka!

Så härligt med en liten tur!