Res med mig genom livet

Loy Krathongfirande

I går 11 november och den 12:e fullmånen för 2019, var det dags att fira vattnets gudinna Phra Mae Khongkha. Festivalen sammanfaller med när regnperioden är slut och man skickar iväg blommor med ljus och rökelse i vattendrag för att hylla vattnet. Du ber om lycka och välgång inför det kommande året.
En krathong är en liten båt, oftast gjord av bananblad, som formas som en lotusblomma. I den lilla båten lägger du blommor, ljus och rökelse och skickar iväg den i vattnet där du bor. En liten peng, ett hårstrå eller en liten bit nagel kan man också skicka med.

Khun Kim och Mabel träffade vi först när vi kom till Kim Beach!

Mat är mycket viktigt för att orka fira ordentligt! Frukt i mängd finns alltid. Mango, vattenmelon, ananas och bananer…. Allt färskt och nyplockat!

Det räcker inte med bara frukt. Grillspett med biff, kyckling, fläskkött och räkor smakade hur gott som helst. Stekt ris och pommes frites fanns också på bordet.

Äntligen, alla har kommit. Det var bara för de hungriga att hugga in. Det fanns mat så alla blev mätta!

Hela Palm Leafgänget! Vilket gäng! 🙂

Kvällens huvudattraktion. Men det var inte dags än….. först….

….en Eldshow på stranden. Duktiga grabbar! Jag ser detta flera gånger varje år och är lika fascinerad varje gång!

Efter elden var det dans med Katöjer eller Ladyboys som dom också kallas. Vackra pojkar på scenen! Tyvärr var scenen lite dåligt belyst så bilden är lite dålig!

Jag passade på att få en kram av Khun Kim, som hade ordnat denna härliga kväll!

Äntligen dags att ta sin Krathong till stranden och vattnet. Vinden hade mojnat. Sakta gled de små farkosterna ut till havs med ett litet ljus tänt! Det känns lite högtidligt när man sätter ner den lilla båten och ser hur den sakta försvinner till havets Gudinna.

Kvällen avslutade med att vi sände upp ”ballons” mot den nattsvarta himlen.

Till sist en liten överraskning! Ett läckert fyrverkeri innan vi åkte tillbaka till Palm Leaf.

Tack alla som gjorde den här kvällen så fin och så rolig!