Res med mig genom livet

Visste ni att…

Det är inte bara sol och underbara bad att ta hänsyn till när man är i vackra Thailand

Kungahuset i Thailand är heligt. Det gäller att respektera kungafamiljen på alla sätt! I Buddismen är huvudet den viktigaste kroppsdelen och fötterna den sämsta!

Trampa ALDRIG på en sedel eller mynt där kungen finns avbildad. Det räknas som att man skymfar kungahuset. Det kan ge fängelse eller böter!

Om man vill ta selfies med ölburkar eller ölflaskor räknas det som att man uppmanar andra till att (miss)bruka alkohol. Dryga böter eller fängelse kan man få enligt lag om man publicerar det!

E-cigaretter är numera förbjudet att sälja, röka eller ta in i landet! 10 års fängelse på Bankok Hilton med järngardiner är inget man vill vara med om. Nåja dryga böter kanske är att föredra om man ”åker dit”

Hasardspel och vadslagning är förbjudet. Undantag: Trav och det statliga lotteriet. Jag tror ändå att det förekommer i stor skala både här och där!

Dessutom läste jag någonstans att det finns en gammal lag om att man bara får inneha 120 spelkort. Jag har 104 så jag klarar mig!

Lite mer allmänt ska man låta bli att röka på stränderna och inte spotta ut tuggummi på gatan. Jag trodde att det bara gällde i Singapore, men så fel jag hade!

Det gäller att ta reda på vad som gäller i olika länder när man reser. Vill inte besöka Bangkok Hilton.

Jag skulle tro att det värsta av allt skulle vara att skända kungahuset på något sätt!