Res med mig genom livet

Gustavsberg förr och nu

När vi kom hem från Gustavsberg kom jag på att jag hade några gamla vykort från Uddevalla. Kunde det möjligen finnas några från Gustavsberg. Javisst det fanns flera stycken.

Notera att alla vykorten är skrivna runt 1900, alltså 120 år sedan. Det var min morfar som skrev till sin unga kärlek, som så småningon blev min mormor. Hon var bara 15 år, så korten fick skickas till andra adresser. Dessutom hade dom unga hittat på en alldeles egen kod som ingen begrep.

Strandrestaurangen 1901
Srandrestaurangen 2020
Sjöstugan 1900
Sjöstugan 2020
Rekreation 1900
Rekreation 2020

Tyvärr hittade jag vykorten efter vi varit på Gustavsberg, så vinklarna är inte helt lika, men när vi kommer nästa gång så ska jag fixa det!

Det är roligt att ha förr och nu bilder, speciellt när det skiljer 120 år.

Den som vill läsa förra inlägget från Gustavsberg kan gå in HÄR