Res med mig genom livet

Heter det Stamsjön?

Vi passade på att åka på utflykt när sommaren ändå vill stanna kvar och inte släppa in hösten. Vi hade inte varit vid Stamsjön i Lerums kommun på länge så vi åkte dit. När jag kollade så heter det inte Stamsjön utan Långa Stamsjön. På skyltarna står det L. Stamsjön. Alla tror att det står för lilla, men så är det inte. Lilla Stamsjön är något helt annat! Puh, lite rörigt kan man tycka.

Det gäller att passa på när man är Herre på Täppan. Folktomt. På sommaren finns både kiosk och toalett på området! För den som vill kan man gå runt hela sjön. Den här gången gjorde vi inte det.

22 grader i luften 23 september är inte fy skam. Jag trodde nog att några tappra solbadare skulle vara där, men icke!

Lite växtlighet vajade lite lätt för vinden!

Jag gick långt ut på bryggan. Den svajade lite av vågorna. Till vänster om bryggan finns en ramp för rullstolsburna personer. Så smart och bra tänkt. Det är en EU badplats så det gäller att se till att den är tillgänglig för alla!

Bryggan är byggd i vinkel. Jag såg att den var lika lång åt det hållet.

Den som vill kan simma ut till ett hopptorn. Finns uppe till höger i bild.

Något bad blev det inte i Långa Stamsjön, men lite påfyllning var vi värda.

Det satt som en smäck med några kulor i solgasset! Struten är min. Jag tycker om rånet!