Res med mig genom livet

Konvertera Diabilder till digtala

Vi har en hel del diabilder som bara finns där. Projektorns halogenlampa är för varm och bränner sönder diabilderna. Man måste kunna fixa det på något sätt, tyckte jag. Utan att det kostar skjortan. Jag stämde träff med herr Google och hittade en liten diascanner. Vips hade jag klickat hem den.

Det gäller att läsa manualen ordentligt. Först fick jag bilderna i negativ. Sur som ättika var jag. Försökte på alla sätt tyckte jag. Ett snabbt mejl till kundtjänst och dom löste det på ett kick. Man kan tro att jag inte är läskunnig. Trägen vinner!

Bilderna har legat länge. Kvalitén är inte på topp, men vad kan man begära av bilder från 1975? Vilken ung man jag hade! Vi var ute på en ö strax söder om Marstrand. Sonen hade en lite större kompis med sig. Numera är den lille krabaten pappa till en 11-åring.

Naturligtvis var också dottern med. 4.5 år på bilden. Numera mormor till en treåring!

Båda barnen på trappan till radhuset som vi bodde i då. Tyvärr kan jag inte få bort bruset, men bilderna ska inte ställas ut i ett tjusigt galleri!

Nu är alla regniga dagar räddade den här vintern. Det kommer att ta lång tid innan alla bilderna är scannade!

Ett roligt jobb dock!