Res med mig genom livet

Smitten och nakenbadet

Jag skrev om Smittska Udden i Västra Göteborg för några veckor sedan. Vi gick då till vänster från parkeringen och idag valde vi att gå till höger.

Det var helt tomt vid parkeringen, Rosa Kiosken låg fortfarande i sitt vinteride. Här brukar det vara lång kö för att få en glass.

En liten promenad upp för en backe innan en av mina favoritutsikter visar sig. Här brukar jag alltid stanna till och känna den lite salta vinden, doften av hav och njuta av allt jag ser.

Här ligger bojar färdiga som ska ligga vid bryggorna och hålla båtarna på plats.

Den som vill bada och sola utan kläder kan gå ut till Stensholmen. Vi brukade ligga här för en del år sedan. Idag var det ganska folktomt, men en och annan hade vågat sig ut. Vi passade på den!

En ensam segelbåt glad sakta fram i det fina vädret. Underbart att säsongen snart är här för alla bad och båtentusiaster.

Minusgrader på natten, men vem bryr sig? Pollensäsongen knackar på. Tråkigt för alla allergiker.

Här försökte vi upptäcka en annan väg till havet. Det var tydligt skyltat,. Vem kan låta bli att undersöka nya vägar? Inte jag.

Nja, den var ingen höjdare. Vi håller oss till den gamla vanliga vägen tror jag.

Så här års hör man fåglar sjunga överallt när de ska skaffa fruar och män. Den här lägenheten får nog stå tom.

Våren brukar vara lite senare ute vid havet, men den här stod i lä och bjöd på den första skira grönskan. Temperaturen höll sig runt 8 plusgrader vilket var helt ok är solen dessutom sken så mycket den orkade!