Res med mig genom livet

Slottsskogen i Göteborg har fått tillökning!

Slottsskogen är en av Göteborgs lungor och rekreationsområden för allmänheten. Slottsskogsparken som är det officiella namnet ligger mitt emot Botaniska Trädgården och har en storlek på 137 ha, vilket jag räknade ut är 1370000 m2.

Skogen tillhörde på medeltiden kungen och Älvsborgs slott men tillhör Göteborgs stad sedan 1868 0ch öppnades delvis för allmänheten 1876.

Det är gratis att ströva omkring bland alla djur och natur! Det är bara att åka dit!

Igår kunde vi läsa i GP att det finns två helt nyfödda älgkalvar i Slottsskogen och naturligtvis tog vi oss en tur dit! Där låg både mamman och de två små, två dygn gamla!

Jag smög upp och satte kameran mellan hålen i staketet. Här låg en av dem och sov. Man måste sova när man är helt ny.

Syskonet såg lika cool ut och vände ryggen mot publiken. Framför den lilla familjen var det avspärrat så att de skulle få lugn och ro, men från sidan kunde man ta bilder.

Vi gick vidare och såg en klunga hästar som stod helt stilla. De rörde inte ens sina svansar!

Dom hade siesta och sov allihop. Jag har nog aldrig sett en massa hästar som står och sover!

Nere på platten ligger den stora gräsmattan, som igår var helt tom. Här brukar det vara folk som har picknick, bollspel och andra aktiviteter. Nu nästan tomt!

Några kanadagäss gick och betade lite längre bort. Det gäller att se sig för var man sätter fötterna så att inte skorna blir kletiga av deras bajs.

Villa Bel Parc, som förr hette Vita Bandet, ligger bra till för en lunch om man vill ha det. Det blev alkoholförbud i Slottsskogen 1909 så alla serveringar fick stänga utom Strandpaviljongen och nykterhetsrörelsen Vita Bandet tog över. 1985 tog andra ägare över och det blev Villa Bel Parc och nykterhetstiden på restaurangen var förbi. Nuvarande byggnad är från 1930-talet.

Det får bli lunch där nästa gång vi utforskar Slottsskogen. Det finns så mycket mer att se och göra där!