Res med mig genom livet

I år är det kryddor som gäller

Vi har inte köpt några blommor i år, utan tänker satsa på kryddor. Vilka skulle vi välja och vad använder vi mest i matlagningen? Det gällde att tänka till lite och till slut kom vi till skott!

Först valde vi timjan som kan bli marktäckande, vilket passar oss utmärkt! Dessutom kräver den inte så mycket av oss, som inte älskar att stå på huvudet i trädgårdsland.

En oreganoplanta fick också följa med hem. Lite svårare med jord och annat, men är plantan kräsen så får den ändå finna sig i att bli lite styvmoderligt behandlad.

Alla goda ting är tre, vilket innebar att även rosmarin fick sin plats hos oss. Jag har läst att katter avskyr doften av rosmarin så vi köpte den för både nytta och nöje.

Lite blommor har vi faktiskt. Rådjuren började med att äta upp bladen, sedan kom blommorna. Jag tror att detta är Blue Bells eller engelsk klockhyacint som den heter på svenska. Lena i Wales brukar visa hela ängar med den vackra blå blomman. I min rabatt har den kommit av sig själv, troligen med hjälp av någon fågel!

Nu ska vi ut och njuta i det fina vädret!