Res med mig genom livet

En fredag i Mollösund

Äntligen blev det sommarvarmt och vi ville utflykta oss. Efter ett tips av sonen valde vi Mollösund i Bohuslän. Det är ingen hemlighet att vi dras ut till kusten om vi får välja.

Mollösund, ligger på Orust som är Sveriges fjärde största ö, var en gång ett av de viktigaste fiskelägen i Bohuslän. Anorna med fisket går tillbaka så långt som till 1500-talet.

Idag en ganska öde metropol på vintern med bara ca 210 bofasta och mångdubbelt fler på sommaren.

Vi blev förvånade över att det var folktomt i det vackra vädret, men någon vi pratade med trodde att det skulle bli fullsmockat på lördagen.

Vi gick i alla fall omkring och njöt av stillheten och 25 plusgrader. Det kan nästan inte bli bättre!

Närmare vattnet än så här kan man inte komma om man vill ha lunch! Utsikten är det i alla fall inte fel på. Vi åt inte lunch ute på bryggan den här dagen!

En ensam segelbåt på väg någonstans i gattet mellan Mollösund och ön Mollö.

En massa röda bodar gick vi förbi, även här var det tomt på människor. Man kunde inte tro att det skulle vara fullt överallt dagen efter vi var här.

Här sitter den förväntansfulle maken och väntar på att få hugga i på lunchen.

En räkmacka modell större. Det hade räckt med en till oss båda, men sitter man tillräckligt länge så slinker det ner! Här snackar vi räkor! Så färska man bara kan få i Bohuslän. Nåja troligen någon annanstans också, men då får man inte Bohusläns atmosfär, som är gratis!

Efter räkackorna tog vi en behövlig promenad till badplatsen som låg ganska öde, troligen eftersom vattnet bara har ca 15 grader. Klipporna låg i alla fall varma och inbjudande.

Mollösund är en liten pärla i Bohuslän, som vi tidigare har missat, men är värt ett besök när man är i krokarna!

.