Res med mig genom livet

En göteborgsk promenad

10 september strålande sol och 26 grader, då bestämde vi oss för att åka in till Göteborg, som har varit fredad zon för oss under pandemin. Så härligt att röra sig någorlunda fritt igen. Vi parkerade på Heden mitt i stan för att gå vidare.

Vi gick förbi Trädgårdsföreningen och siktade mot Kungsportsbron, som man kan se till vänster i bild.

Bron fick vara för oss den här dagen. Vi ville gå utmed kanalen genom Kungsparken. Paddan står tom utan turister nu så här sent på säsongen.

Den gamla restaurangbåten som en gång hette 8 Glas, ligger på slagsida avbruten på mitten och väntar på att någon ska göra något!

Kungsparken på 13 ha ligger bakom Stora Teatern är en plats för göteborgare för sol och picknick. Kvälls-och nattetid skulle jag aldrig sätta min fot där.

Vi gick vidare mot Feskekôrka som är stängd för renovering, den invigdes 1874. Enligt en notis på dörren är alla välkomna tillbaka 2023.

Medan vi väntar kan man besöka området där dom här statyerna står. Vi gick förbi i det fina vädret till Esperantoplatsen!

Esperantoplatsen, som ska fixas till, men än så länge ser den ut såhär!

Vi tog av till höger in på Kungsgatan, stannade till vid det Gamla Televerket som idag har helt andra verksamheter. Byggnadsminnesmärkt sedan 1993.

Vårt nästa stopp blev Lilla Torget där Jonas Ahlströmer står staty. Han med potatisen!

Man ser att hösten är här. Den lilla restaurangen som ligger i kanalen är stängd för säsongen! Tyska kyrkan i bakgrunden!

Mitt i Stora hamnkanalen ligger denna skapelse! Vad är det?

Vi tittar lite närmare för att se vad det är:

”För att hedra och minnas de som gått bort i sviterna efter covid-19, ställer konstnären Geert van der Vossens Coronablommor ut på en pråm i Göteborgs hamnkanal. Konstinstallationen består av 6 561 handgjorda järnblommor och 1 000-tals tryckta blommor, och ställs ut som en del av Göteborgs jubileumsår.
” Texten tagen från Göteborg.se Läs mer HÄR

Vi avslutade Göteborgsrundan vid Lejontrappan i Brunnsparken innan vi gick tillbaka till vår bil för hemfärd!