Res med mig genom livet

Språkförbistringar

Språk är inte alltid så lätt, men man får göra sitt bästa och blir det fel, gör det ingenting. För det mesta i alla fall!

Vi upplever att man på restaurangerna i vårt område pratar sämre engelska än innan pandemin. Ny på stället och kanske på ställen där vi falanger är (heter egentligen faranger)

Det blir spännande varje gång man beställer mat, får man det som är beställt eller inte är frågan. Man kan i alla fall vara säker på att någon mat kommer in.

Den här beställningen var klockren, Chicken and Cashewnuts för den som inte vet, en av våra favoriträtter.

Inte många att prata med, så här blir det inte fel. Sol, strand och salta bad i 30 gradigt vatten talar för sig själv!

En god lunch och det var nästan det vi beställde. Beställningen var: Omelett med skinka, lök och ost! Det blev äggröra, stekt bacon, några skivor skinka, lök i äggröran och ost på toppen! Ganska bra jobbat!

Värre var det på en fiskrestaurang där vi fick en portion grillad bläckfisk istället för räkor i salt sås! Vilken tur att en i sällskapet tyckte om bläckfisk. Därtill fick vi en stor flaska coca-cola istället för det beställda vattnet!

Ibland kan man få kyckling istället för räkor! Vi brukar aldrig klaga om vi får en rätt vi tycker om, man har i alla fall levererat något! Typiskt thai, man har i alla fall levererat.

Inget eller ingen ska växa till himlen, men den här sorten gör så gott den kan. Rak och ståtlig tittar den upp mot skyn vilket är imponerande!

Här går det inte att missa vad man kan köpa. GLASS och då spelar det ingen roll vilket språk man pratar, man får det man beställer eller pekar på!

Le och världen ler mot dig!