Res med mig genom livet

En Olivryggad Solfågel har byggt bo på vår balkong!

Tidigt en morgon när vi åt frukost upptäckte min man att det var något på gång i en av våra upphängda mobiler. Kunde det vara någon sorts liten fågel som skulle bygga ett bo? Det var ett fasligt flygande med strån i den lilla näbben. Den lilla Solfågeln är inte släkt med kolibirierna om man tror det. Det finns inga kolibrier i Thailand.

Det gick fort med byggandet och den lilla fågeln är inte alls rädd för oss. Man kan komma nära, mycket nära utan att den bryr sig det allra minsta.

Boet byggdes från insidan hela tiden. Till sist blev det pyntat invändigt med mjuka vita fjädrar och annat som skulle vara skönt att ruva i! Boet i övrigt består av små vissnade löv, hår, ja till och med spindelväv!

När boet var färdigt provlåg honan lite för att sedan överge bygget i ca en vecka. Då trodde vi att hon hade hittat en bättre plats för sina små.

Ruvning pågår för fullt. Jag sitter ungefär 60 cm från boet när jag tar bilden! Naturen är givmild och fantastisk.

Ibland drar hon sig in lite, men verkar aldrig rädd. Jag undrar om hon skulle bli rädd om andra människor kommer för nära eller om vi är utvalda på något sätt! Hon ligger inte på sina ägg hela tiden, utan gör lite utflykter då och då! Jag trodde att man aldrig lämnade äggen och att någon kom med mat och vätska.

Vi är så ödmjuka och tacksamma för att vi får vara med om detta!

Glöm inte att titta på hur vår lilla fågel byggde sitt bo!

Läs mer om denna fina fågel HÄR och HÄR