Res med mig genom livet

Räkskörd

Vi åkte innervägen till Mae Phim och hamnade i en räkskörd som pågick för fullt. Stanna ropade jag till min bättre hälft, gick ur sarengen, frågade om jag kunde ta bilder och gick in i mina flipflops. De flesta hade stövlar så jag blev smutsig om fötterna minst sagt!

Man pumpade ut vattnet i räkodlingen medan skörden började.

Ett nät låg på bottnen som man skulle vittja. Ingen tanke på att det kan finnas ormar i närheten. Hopp i bara!

Många människor arbetade med att sortera räkorna efter storlek!

Räkorna läggs i stora tunnor som fyllts med isblock.

Sorterade ligger dom och väntar på att bli fraktade. Här snackar vi stora räkor, mycket större än dom vi är vana vid.

På väg till en fiskmarknad eller restaurang!

Is är viktigt för att hålla alla räkor kalla i värmen.

Till sist hamnar det på någons bord. Mitt till exempel. Räkor i gul curry är himmelskt att äta speciellt om man sitter på en restaurang med strandläge!

Jag tycker att det fanns så många räkor i odlingen att det skulle vara svårt att få plats med allt vatten samtidigt, men det gick alldeles utmärkt!

Med tanke på alla som sätter i halsen nu och tänker på miljön vill jag tillägga:

Dessa odlingar ligger på mark som inte verkar odlingsbar.

Det ger jobb och inkomster åt många människor, som redan har det svårt .

Jag har sett hur man på andra platser runt vårt område planterar mangroveträsk där så är möjligt.

Visst det är saltvatten som räkorna växer i, men jag har sett att man lägger någon form av duk på bottnen och upp mot sidorna!

Jag äter dessa räkor med glädje!