Res med mig genom livet

Efter Amsterdam kom Dover

Kryssningen är igång och Dover, som ligger på det smalaste stället i Engelska kanalen var det första stoppet. På andra sidan ligger Calais, bara 34 kilometer bort. Det är många som har simmat den sträckan genom åren, ofta insmorda i fett får att hålla värmen.

Dovers vita klippor av krita var den första synen som mötte oss innan vi gled in i Dovers hamn. Riktigt häftigt tyckte jag!

Shuttlebussen som gick mellan skeppet och centrala Dover gjorde två stopp. Ett vid Dover Castle, även kallad Englands nyckel för sitt strategiska läge. När vi kom upp och skulle betala inträde, så kostade det 29 pund. Ca 360 kronor, vilket gjorde att vi inte tyckte att det var superviktigt att gå in, så vi tog bussen till centrala Dover.

Bussen stannade vid St Mary’s church i centrala Dover, men en gudstjänst skulle just börja. Vi blev inbjudna att delta men tackade nej och gick vidare. Redan på 1100-talet är kyrkan nämnd.

En typisk engelsk kyrkogård. Lite vanvårdad och behöver en del omsorg, men väldigt charmig trots allt!

En och annan PUB gick vi förbi och kände verkligen att vi var i England!

Inte ens en mur kan stoppa växtligheten.

Nere i Dover kunde man se vilket strategiskt läge som Dovers Castle har.

Riktigt moderna telefonkiosker med WI-FI. Vi har ju inga telefonkiosker kvar.

På många platser hedrar man sina stupade soldater och texten är aktuell även i vår tid. Det är nästan alltid vallmo med på bilder och minnesmärken. Är det någon som vet vilken betydelse den blomman har?