Res med mig genom livet

En promenad i Beatlarnas fotspår

Man kan ju inte vara i Liverpool utan att gå till Mathew Street där allt en gång började. Man behöver inte ens vara ett fan för det är stor musikhistoria.

Vi hade åkt Hop on hop off, satt med en karta i handen, bestämde oss för att gå till ” Beatlesgatan” som ligger i Cavern Quarter. Bara ett kort stenkast bort från oss.

Det var redan rätt mycket folk på den lilla gatan, som numera är världsberömd på grund av fyra Liverpoolgrabbar.

Fyra lite långhåriga grabbar hade gjort en del spelningar i Hamburg 1960 och återvände till England 1961, till bl.a Cavern Club, där man gjorde flera hundra spelningar. Originalet finns inte mer, men en ny byggdes upp i stort sett på samma plats. Nästan alla band spelade på Cavern Club. Just nu är det Cilla Black som hälsar välkommen.

Självklart fotograferas det både högt och lågt. Nattetid vaknar den här lilla gatan upp, precis som den gjort sedan 60-talet och ännu tidigare.

John Lennon står lite nonchalant lutad mot en tegelvägg. Vi tittade lite närmare på den.

Om man tittar närmare på tegelstenarna kan man se vilka band och artister som varit och uppträtt på den här gatan.

Ännu lite närmare. Kan du läsa namnen och finns dina favoriter här?

Cavern Club restaurant ligger också på Mathew Street. På väggen hänger ett antal guldplattor som visar antalet utmärkelser som tilldelats band och artister från Liverpool. Liverpools Wall of Fame.

Inte mycket till gata, men det är nästan hjärtat av musik i England.

En sista titt på Mathew Street innan vi sakta gick vidare.

Alldeles intill låg den här puben White Star. Här fick beatlarna betalt för sina spelningar på Cavern Club och Fab Four gjorde sin första spelning där. Idag står det en skylt i fönstret som säger att: Barn är förbjudna både inne och utanför. Tyvärr var puben stängd när vi var där. En liten missräkning!

Vi lämnade dom här killarna och åkte vidare till nästa stopp på vår kryssning.

PS. Vi är mycket bättre, men Är inte helt friska från Covid ännu!