Res med mig genom livet

Från Liverpool till Belfast

Belfast i Nordirland blev en ny bekantskap för mig. Jag trodde att Belfast var en sliten stad, men det var en modern stad vi möttes av.

Nordirland har en brokig historia med både protestanter och katoliker som har haft många motsättningar genom åren. Numera är det övervägande katoliker som bor här. Huvudstaden Belfast har cirka 300 000 invånare.

Vi blev avsläppta tidigt på morgonen mitt i centrum, där det nästan var folktomt!

Vi gick nästan direkt till St Georges market, en av dom häftigaste saluhallar jag har besökt. Där fanns precis allt.

Under tiden man gick runt och tittade kunde man lyssna på irländsk musik, en musikstil som både är medryckande och trevlig.

Ville man så fanns det plats både för mat och musik medan man vilade benen.

Pannkakor med olika fyllningar fanns att köpa! Inget för mig!

Den som har svårt att välja ska inte stanna här.

Vi lämnade saluhallen som har funnits här sedan 1604. Den nuvarande byggnaden byggdes i slutet av 1800-talet och blev renoverad 1997 för hisnande 4.5 miljoner pund, vilket motsvarar ca 55.6 miljoner svenska kronor!

Den som vill åka de rosa bussarna kan åka till Belfast och ta en tur runt stan.

Det började bli dags för en vätskekontroll och naturligtvis hittade vi en trevlig PUB, Bittles Bar, som ni kan läsa om HÄR

Denna ikoniska plats, känd som Flat Iron Building, har varit ett landmärke i Belfast i århundraden. Saxat från Bittles Bars hemsida.

Det var rätt många som också ville ha något att dricka.

Ett glas öl ville dom flesta ha, men jag föredrar cider. Den här gången blev det äppelcider för mig!

Ett annat gäng ville ha Guinness – typiskt irländskt. Gott, men otroligt mättande!

Dags att dra vidare på stan.

På väg tillbaka kom det ett gäng som motionerade. Det gäller att trampa själv om man ska komma någon vart! En trampcykel för många helt enkelt.

Medan vi väntade på bussen som skulle ta oss tillbaka till båten såg vi en del yrkesdemonstranter framför City Hall som är Belfasts Stadshus. Den byggnaden ser ni i dagens header!