Res med mig genom livet

Vi hamnade i Cherbourg

Ni som har följt mig kommer kanske ihåg att vi var ute på en kryssning för ca en månad sedan. Vi hade varit i Dover, Weymouth, Liverpool, Cork, Belfast och Greenock. Vi skulle vidare till Lerwick på Shetlandsöarna där vi hade hoppats på att få se valar, kanske till och med späckhuggare. Tyvärr ändrades rutten av för oss en outgrundlig anledning och vi hamnade i Cherbourg i Frankrike istället. En stor besvikelse, men eftersom Cherbourg ligger i Normandie fanns chansen att komma iväg till Omaha Beach där landstigningen skedde på D-day under andra världskriget. Tyvärr blev vi blåsta på det. Röd lapp på luckan helt enkelt!

V i tog i alla fall shuttlebussen in till centrum och hamnade på ett ganska öde torg, med en Italiensk teater i bakgrunden.

Där stod en man och grillade korv. Här snackar vi korv! Mer än en hel middag!

Cherbourg är en liten stad bara 35 000 invånare.

Jag som tycker om balkonger var tvungen att föreviga några som jag tyckte var fina.

Frukost på stan. Jag gissar att kaffe plus en croissant finns på de flesta borden. Jag älskar deras croissanter, helt nybakade och lite ljumma.

Cherbourg ligger vid kusten vilket innebär att det är ett fiskesamhälle. Mycket god fisk fanns i den här butiken.

Jag älskar färska skaldjur, men mer än 400 :- kilot gör att jag avstår.

Vi gick ner mot den lilla hamnen och där låg båtarna med näten redo för nästa fångst!

Träning för blivande seglingsolympier?

En fransk mås som undrade vilka vi var. Det blev dags att återvända till båten!