Res med mig genom livet

Bakom Mae Phim en mulen dag

Vi har haft några mulna dagar med omväxlande sol. Det har varit som en svensk sommar och vi har sovit utan AC på nätterna. 22 grader på morgonen och en badrock på vid frukosten på balkongen!

Vad gör man en mulen dag? Jo, kollar läget om något har hänt sedan sist vi var nere.

Streetan i Mae Phim ser ut som vanligt, nu nästan bara thai, men ”falangerna” är på väg för sina vintersemestrar! Vi ville ta reda på hur det ser ut bakom den lilla fiskebyn nu efter regnsäsongen.

Jo tack, rätt mycket vatten överallt. Många små sjöar med röda näckrosor kommer att torka ut allt eftersom torrperioden pågår.

Fågel eller gren. På långt håll kunde jag inte se det, men med en hyfsad zoom fick jag bekräftat att det var en stendöd kvist!

Här kan man inte skylla på regnperioden, utan på de tvåbenta. Alltså människan. Här har man grävt ut och tagit den fina sanden som finns här i området. Sanden går till glasbruk och andra industrier som är beroende av fin sand. Helt legalt om man fyller igen hålen sedan med ”skräpsand” som oftast är av den röda sorten.

Många delar står fortfarande under vatten fast det är ca en vecka sedan det senaste regnet kom!

Man kan ju alltid hoppas på att middagen är räddad och att en lite firre nappar! Det finns fisk i de flesta små vattendrag. Hoppas att tanten hade tur!

Vi åkte vidare hem när våra magar ville ha påfyllning, dock inte av egenfångad fisk i något litet vattendrag!