Res med mig genom livet

Ett kryssningsstopp på Korfu

Vi hade förberett oss på att packa badkläder så vi skulle kunna ta ett dopp i Medelhavet, men vädergudarna ville annorlunda. Åska, regn, blåst och kyla stod på programmet.

Vi bestämde oss för att ta shuttlebussen in till stan och vi hamnade precis utanför det gamla fortet. Inträdet var bara 3 euro, så vi gick in utan några större förhoppningar. Detta är ett bygge som troligen kan dateras till 1000-talet.

Den gamla vallgraven är numera en skyddad hamn för småbåtar!

Tyvärr är fortet ganska slitet och man prioriterar inte någon upprustning vad vi kunde se.

Den här tvåvåningsbyggnaden är 129 meter lång och man började bygga den 1843 till den brittiska armen som då var stationerad här.

Jag blev förvånad över hur stor anläggningen var!

Church of S:t George byggdes 1840 för att tjäna de brittiska soldaterna. 1864 blev den grekisk ortodox. Kyrkan skadades av ett tyskt bombanfall 1943 och blev restaurerad 2008.

Kyrkan är tom förutom en del religiösa bilder och dessa mörkröda draperier. Jag har aldrig sett en kyrka med gardiner/draperier förut.

Helt obekymrade av att dom var på antik mark

Vi gick vidare upp och blev belönade med en fantastiskt fin utsikt.

Kan detta vara suckarnas dörr? Ett fängelse var det helt klart.

En vaktkur som har sett bättre tider och ett klocktorn som för länge sedan visat rätt tid!

Vi tog oss ner för regnhala stenar, vidare genom en liten tunnel och återvände till start. Alldeles intill ringmuren har man byggt små hus som man numera bor i. Det var ett intressant stycke historia vi hade sett när vi gick vidare in till Korfu centrum.