Res med mig genom livet

I Sverige igen

Hej alla!

Det blev en längre bloggvila än jag hade tänkt mig, tyvärr. Jag tål nog inte Sveriges klimat, för jag åkte på en rejäl förkylning när jag kom hem. Lite småfeber, en hosta som bosatte sig långt ner i kroppen och som höll på utan uppehåll. Det är dessutom tur att vi har råd att köpa toapapper eftersom jag snöt ut liter efter liter. Att öppna datorn eller bloggen var det inte tal om, men nu är det över och jag är på G igen.

Skål vi har haft en underbar tid hemma i Thailand, men allt roligt har ett slut! Dags att åka till kallare breddgrader.

Efter många timmar i luften är det dags att gå ner i Helsingfors för landning. Då är det bra att bottna med en frukost. En ljuvlig blåbärsjuice i glaset dessutom.

Bakom oss lämnade vi mangos som ännu inte hunnit mogna, men några hann vi i alla fall smaka på.

En tidig morgon när alla låg och sov passade jag på att ta bilder alldeles utanför vårt condominium!

Det är konstigt, men jag saknar den här lille kompisen som hälsade på ibland, utanför vår dörr. Gerania Bosci heter den lille krabaten

Några meter utanför vår balkong, som ligger på andra våningen, fanns det en bisvärm. Först trodde jag att det var en växtboll av något slag. Det gick några veckor och sedan upptäckte jag…

…att bina var borta och efter sig lämnade dom en stor vaxkaka, som småfåglarna frossade i! Naturen är fantastisk.

Jag längtar tillbaka, men nu är våren här och den ljusa härliga tiden i Sverige vill jag inte missa. Det kanske väntar andra äventyr bakom hörnet, vem vet?