Res med mig genom livet

Santorini

Vi fick ett nyinsatt stopp på Santorini eftersom vi fick lämna Haifa i all hast på grund av oroligheter i Israel. Vi har besökt Santorini några gånger förut och ön är otroligt vacker. Jag har skrivit om ön några gånger förut. Här och HÄR.

När vi kom iland på ön, valde vi att inte ta linbanan upp, eftersom kön var alldeles för lång så vi stannade nere. Vi har ju sett härligheten några gånger förut.

Man kan se att folk har bott i grottor inne i berget, men jag tror att det är tomt nu för tiden.

Nästan som en liten by alldeles vid lavaberget. Hela Santorini är en stor lava ö.

Alla behöver inte åka linbana upp till toppen, man kan gå eller åka på en åsna. Frågan är vem som är åsnan – den som sitter på eller själva djuret. Tänk att dessa djur bär riktigt lata och tunga turister i värmen upp till toppen. Upp och ner många gånger varje dag.

Vi satte oss på ett Café och tittade på ”vårt” fartyg. Vi hade bokat North Star lite senare. Det är den lilla kulan som går upp med den som vill. Jag ville se allt från ca 100 meter över havet. Så läckert.

Man passade på att klämma turisterna rejält på pengar. En utflykt som normalt kostade 89 US Dollars höjdes till 496 Us Dollars. En skillnad på lite mer än 4000 kronor. Skamligt! Vi betalade 70 svenska för ett glas öl. En annan gång ska man nog be om menyn och se vad det egentligen ska kosta.

Tillbaka på båten och i bakgrunden kan man se serpentinvägen som åsnorna tvingas gå med turister på ryggen. Snart skulle vi upp i North Star!