Res med mig genom livet

Dags för tryffeljakt

Jag hade glatt mig så över att få vara med på tryffeljakt med hundar, men det blir inte alltid som man tänkt.

Efter besöket på destilleriet skulle vi vidare en liten bit till familjen Prodans gård där man söker med hundar och hittar ”kökets diamant” Tryffeln.

Vi stannade till och tittade upp mot den här kullen. Bakom muren ligger världens minsta stad som heter Hum. Invånarantalet är ca 20 personer. Jag utgår ifrån att alla känner alla.

Vi gick en liten promenad från bussen nerför en liten backe. Det var inte här vi skulle in, men någon hade roat sig med takpannorna på det lilla huset.

När vi kom fram såg vi vilken utsikt familjen har och hur kuperat det är.

Tyvärr blev det ingen jakt den här dagen. Det hade regnat för mycket så risken fanns att vi skulle slinta och hamna på ändan. Den här tryffelhunden fick vackert stanna inne medan vi var där. Så fin och säkert väldigt duktig på att hitta tryffel.

Vi blev inte lottlösa i alla fall. Dottern i familjen berättade en del om hur det går till ute på vidderna, medan hon lagade en av de bästa luncher jag har ätit.

Äggröra med tryffel i och ovanpå. Dessutom riven parmesan. Till det fick vi en sallad med tryffelolja. Så smaskigt gott!

Efter lunchen stannade vi en liten stund och bara njöt av allt vi såg och hade varit med om.

Akacian blommade överallt, vilket är bra för alla bin som gör akaciahonung.

Den som vill kan se hur tryffeljakt går till hos familjen hos familjen Prodan i en fin film på youtube!