Res med mig genom livet

Vin från Cederberg, Sydafrika

Helt plötsligt blev jag sugen på vin från Cederberg, när jag tittade på gamla bilder. Farfar Hebbe gav mig ett tips om att jag kanske skulle kunna beställa från en importör. Jag hade tur – det fanns att beställa till närmsta system och idag hämtade vi ut det.

Vi tar det från början. Vi var en kompisgäng, 12 stycken, som gav oss iväg från Landvetter till Kapstaden. Efter några dagar i Kapstaden drog vi vidare utmed den västra kusten med sikte Kalahariöknen. Vi åkte i en overlandstruck, men sov på lodger hela resan.

Vägarna var inte alltid asfalterade eller breda. Nästan aldrig skulle jag vilja säga. Tur att vi satt i en truck som kunde ta sig fram överallt!

En bensträckare lite då och då behövdes för att vila rumpan. Här sitter min bättre hälft och filmar i en å.

En liten vävarfågel hälsar på och vill också ha frukost. Vi hann inte lämna bordet förrän han var där och tog för sig.

Den här ville också vara med, men det tyckte inte vi var okay.!


En liten eftermiddagsskål i sydafrikanskt vin satt inte fel.

Äntligen kunde vi hämta vinet som vi hade beställt. Jag skrev om Cederbergs Vingårdar för några veckor sedan. Det kan ni se HÄR

Vi har inte öppnat någon flaska och smakat ännu. Det får bli på fredag tillsammans med något att äta.

Hoppas det smakar lika gott som jag minns att det gjorde!